Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З початку року БЕБ упередило незаконне відшкодування ПДВ на 450 млн грн

Реклама

З початку 2023 року аналітики Бюро економічної безпеки виявили 25 підприємств з потенційними ризиками, які задекларували неіснуючі товарні залишки та подали заяви на відшкодування ПДВ на суму понад 600 млн грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Як зазначається, щоб не допустити розтрату державних коштів до ДПС були направлені рекомендаційні листи про виявлені ризики.

В результаті десять підприємств самостійно відмовились від відшкодування на суму 141,4 млн грн. ПДВ. Ще по п'ятнадцяти товариствам упереджено безпідставно заявлені до відшкодування 317 млн грн ПДВ, по іншим десяти - тривають контрольно-перевірочні заходи.

Йдеться про можливі маніпуляції підприємств, які задекларували неіснуючі товарні залишки - одяг, взуття, текстильні вироби, імпортовані протягом 2021-2022 років.

Зазначені товариства перебувають на податковому обліку в ГУ ДПС у м. Києві та у Київській, Рівненській, Волинській, Одеській та Львівській областях.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини