Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Застосування NCTS Фаза 5: структура та особливості нової декларації

Реклама

З 1 листопада 2023 року користувачі процедури спільного транзиту заповнюватимуть нову електронну транзитну декларацію Т1. Вона відповідатиме наступному етапу розвитку транзитної системи - NCTS Фаза 5, на яку переходять усі країни-учасниці Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Нагадаємо застосування NCTS Фаза 5 мало запрацювати з вересня, але його відтермінували на два місяці.

Держмитслужба публікує інфографіку, щоб допомогти зорієнтуватися у структурі нової декларації та її особливостях

Cтруктура нової транзитної декларації передбачає внесення відомостей на так званих 4-х рівнях. Відомості про товари вносяться з прив'язкою до перевізних документів на різних рівнях, що актуально при переміщенні консолідованих вантажів.

Максимальна кількість товарів, які можуть бути задекларовані в одній транзитній декларації NCTS Фаза 5, збільшена з  999 до близько 99 000.

Докладніше про нову структуру декларації Т1 - у роз'ясненнях щодо заповнення транзитної декларації NCTS Фаза 5 - https://bit.ly/48d1VIV

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Читайте також:

Що означає "митний безвіз" для українського бізнесу та як він працюватиме

Які вигоди вітчизняного бізнесу від "митного безвізу"

Спрощення у системі спільного транзиту NCTS: як це працює

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини