Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд спростив вимоги до аптек, розташованих у сільській місцевості

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 22 вересня з метою забезпечення доступності лікарських засобів для населення сільської місцевості.

Про це повідомив постійний представник КМ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відповідно до постанови, загальна мінімальна площа аптек, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами, становитиме:

  • для аптек, розташованих у селищах та селищах міського типу, - не менше ніж 30 кв. метрів (площа торговельного залу - не менше ніж 13,5 кв. метра);

  • для аптек, розташованих у селі, - не менше ніж 18 кв. метрів (площа торговельного залу - не менше ніж 6 кв. метрів, приміщення для зберігання лікарських засобів - не менше ніж 3,6 кв. метра; кімната для персоналу - не менше ніж 2,4 кв. метра).

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини