Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк планує запровадити миттєві платежі вже на початку 2025 року

Реклама

Національний банк планує запровадити миттєві платежі в Україні вже на початку 2025 року та наразі працює над їх побудовою. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначається, запровадження миттєвих платежів надасть можливість користувачам проводити платіжні операції між рахунками протягом кількох секунд - за цей час кошти будуть зараховані на рахунок отримувача.

«Ми вважаємо, що вдале запровадження миттєвих платежів в Україні дасть змогу створити нові можливості як для українських користувачів, так і для надавачів платіжних послуг. Для цього ми плануємо поєднати найкращий досвід інших країн та практичну експертизу наших учасників ринку», - наголосив заступник Голови НБУ Олексій Шабан під час зустрічі з представниками українських банків.

На зустрічі регулятор представив до обговорення складові успішного запровадження миттєвих платежів в Україні.

Зокрема, ним вже ухвалене рішення про створення миттєвих платежів на основі нового покоління Системи електронних платежів НБУ (СЕП), яка з квітня цього року працює в цілодобовому режимі на базі міжнародного стандарту ISO 20022.

Також Нацбанк повідомив, що з жовтня 2023 року функціонал миттєвих платежів буде доступний на стенді СЕП для тестування учасникам СЕП.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини