Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни до порядку розблокування податкових накладних

Реклама

30 вересня набув чинності наказ Мінфіну від 14 липня 2023 року № 394, яким вносяться зміни до порядку розблокування податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев назвав основні новації, які запроваджуються цим наказом.

Так, зокрема, ним уточнено, що серед документів для реєстрації ПН/РК платник має надати договори, у тому числі (а не зокрема) ЗЕД-договори. Це уточнення має запобігти ситуаціям, коли від підприємства, яке не веде зовішньоекономічну діяльність, вимагали надати ЗЕД-договори.

Перелік документів, які може надати платник для розгляду питання про реєстрацію ПН/РК, доповнено пунктом "інші документи, що підтверджують інформацію, зазначену у ПН/РК, реєстрацію яких зупинено в Реєстрі".

Також визначено, що у разі, коли в квитанції до ПН/РК зазначено код товару/послуги згідно з УКТ ЗЕД/умовним кодом товару/ДКПП, операція за яким стала підставою для зупинення реєстрації ПН/РК, платник податку має право подати письмові пояснення та копії документів виключно до такої операції.

Крім того, відтепер подання письмових пояснень та копій документів до РК, у яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, має право ініціювати отримувач (покупець).

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини