Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу: Гетманцев пояснив, як визначатиметься курс валют

Реклама

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив, як визначатиметься курс валют після переходу до режиму керованої гнучкості обмінного курсу.

"Курс буде визначатись не Нацбанком, а Міжбанківською валютною біржею, на якій будуть відбуватись щоденні торги, за результатами яких НБУ визначатиме обмінний курс. Він буде гнучким, тобто ринковим. Вплив на нього будуть здійснювати попит та пропозиція на ринку", - зазначив Гетманцев.

Він додав, що Національний банк також буде виходити на Міжбанківський валютний ринок, здійснюючи валютні інтервенції.

За словами голови комітету, це зумовлено певною стабілізацією макрофінансової ситуації в державі та відповідає "погодженню з МВФ про зняття тих валютних обмежень, які тимчасово вводились НБУ на початку війни".

"Курс буде ринковий і готівковий валютний курс буде залежати від безготівкового валютного курсу і буде зумовлюватись ним", - резюмував Гетманцев.

Нагадуємо, 3 жовтня Нацбанк скасував фіксований обмінний курс.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини