Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП ліцензуватиме діяльність малих систем розподілу електроенергії

Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на засіданні 4 жовтня затвердила Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії малою системою розподілу. Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Ними визначається перелік документів, які додаються до заяви про отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з розподілу електроенергії малою системою розподілу, а також вичерпний перелік вимог, умов і правил, обов'язкових для виконання під час провадження ліцензованої діяльності.

Затвердження Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії забезпечить, зокрема:

  • створення нової бізнес-моделі побудови взаємовідносин між основними споживачами та ОСР;

  • спрощення та пришвидшення можливості для запуску нових виробничих потужностей за рахунок розміщення їх на обмеженій території об'єктів та/або земельних ділянок з готовою інфраструктурою.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Малою системою розподілу вважатиметься система, якщо одночасно виконуються такі умови:

1) розподіл такими мережами здійснюється для користувачів, електроустановки яких розташовані на обмеженій території об'єктів та/або земельних ділянок;

2) розподіл електроенергії такими мережами не здійснюється побутовим споживачам;

3) не здійснюється транзит електроенергії своєю територією за межі малої системи розподілу;

4) електричні мережі малої системи розподілу перебувають у власності оператора малої системи розподілу та розташовані на території об'єктів та/або земельних ділянок, на яких розташовані електроустановки користувачів малої системи розподілу, крім ліній приєднання малої системи розподілу до мереж оператора системи розподілу або оператора системи передачі, які можуть бути розташовані за межами території таких об'єктів та/або земельних ділянок;

5) приєднана потужність малої системи розподілу становить не менше 1000 кВт, яка набута за результатами отримання послуги з приєднання, що завершена після набрання чинності Законом № 3220-IX.

Оператори малої системи розподілу виконують функції, мають права та обов'язки оператора системи розподілу щодо користувачів малої системи розподілу з урахуванням особливостей, визначених Кодексом системи розподілу та Правилами роздрібного ринку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини