Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

З 1 грудня ввезення товарів військового призначення в якості гуманітарної допомоги відбуватиметься за новим порядком - роз'яснення Держмитслужби

Реклама

З 1 грудня ввезення товарів військового призначення в якості гуманітарної допомоги відбуватиметься за новим порядком. Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби.

З цієї дати втрачає чинність постанова Кабміну від 01.03.2022 № 174, а з нею і вимоги щодо надання до митних органів під час пропуску через митний кордон України гарантійних листів кінцевих користувачів товарів гуманітарної допомоги.

Пропуск через митний кордон України, як гуманітарної допомоги, всіх товарів військового призначення та подвійного використання буде здійснюватися відповідно до вимог нового Порядку пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану, затвердженого постановою КМ від 05.09.2023 № 953.

Митне оформлення гуманітарної допомоги здійснюватиметься у пунктах пропуску через державний кордон України без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності шляхом подання декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою у спосіб, визначений новим Порядком.

Водночас, ввезення товарів гуманітарної допомоги, що належать до товарів військового призначення та подвійного використання здійснюватиметься відповідно до Порядків здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання, які затверджені постановами КМ від 20.11.2003 № 1807 та від 28.01.2004 № 86, крім товарів за переліком згідно з додатком до постанови КМ від 09.12.2022 № 1378.

Тобто, митне оформлення товарів військового призначення та подвійного використання, як гуманітарної допомоги, здійснюватиметься за наявності декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою та дозвільного документу Державної служби експортного контролю, якщо його необхідність передбачена, згаданими вище порядками №№ 1807 та 86.

При цьому з 01 грудня 2023 року гарантійні листи кінцевих користувачів товарів гуманітарної допомоги під час ввезення в Україну таких товарів до митних органів не подаватимуться.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини