Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Понад 80% українського бізнесу залишились у своїх регіонах – дослідження

Реклама

Незважаючи на значну зміну економічної географії України, понад 80% бізнесу залишились у своїх регіонах. Про це йдеться у дослідженні Центру економічного відновлення «Вплив війни на економіку України: галузеві, регіональні та соціальні аспекти».

Це перше дослідження наслідків повномасштабної війни для економіки в 4D.

Експерти ЦЕВ розглянули макроекономічний вимір, зробили регіональний аналіз та змоделювали можливий сценарій економічного розвитку до 2032 року.

Аналітики зазначають, що війна суттєво змінила економічну географію України. Прифронтові регіони втратили до 30-40% ВВП. У центральних і західних регіонах ВВП впав на 10-30%. Але у Закарпатській, Івано-Франківській та Кіровоградській областях зростання населення призвело до позитивних економічних змін. Збільшення державних витрат і звільнення територій були одними з ключових стовпів, які допомогли зменшити падіння ВВП з майже -50% до всього -29%.

"Попри складну ситуацію на фронті та постійні атаки росії, економіка України вже почала відновлюватись. Наступний етап - поступове зростання. А за умови закінчення війни і втілення реформ, у 2032 році ВВП України може сягнути 280 мільярдів доларів", - наголошується у дослідженні.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини