Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано усі активи Фрідмана і партнерів в Україні: фінансові і страхові компанії, підприємства мобільного зв'язку, а також заводи мінеральних вод

Реклама

Як ми повідомляли раніше, за матеріалами Служби безпеки суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

Арешт стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими бізнесмени володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн.

Серед заблокованих активів - фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв'язку й сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

Відомо, що Фрідману і його партнерам в Україні належали Sense Bank (раніше Альфа-Банк Україна), виробник мінеральних вод «Моршинська» і «Миргородська», а також частка в мобільному операторі «Київстар»

Компанія «Київстар» у коментарі виданню Forbes зазначила, що працює у звичному режимі та продовжує надавати послуги цифрового електронного зв`язку 24 млн абонентам. Також у компанії підкреслили, що підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником «Київстару», жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його усунуто від будь-яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великої Британії.

Також у компанії Київстар заявили, що не отримували рішення суду щодо арешту корпоративних прав

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини