Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оборонний бюджет України на 2024 рік перевищить 21,6% ВВП

Реклама

Президент України Указом від 9 жовтня 2023 року № 682/2023 увів в дію рішення РНБО «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Зокрема, РНБО вирішила доручити Кабінету Міністрів України передбачити під час доопрацювання проекту Державного бюджету на 2024 рік загальний фінансовий ресурс на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 21,6 відсотка валового внутрішнього продукту для сектору безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб сектору безпеки і оборони України передбачити в обсязі не менше 1 692 613,0 млн гривень.

Також має бути забезпечено у 2024 році збільшення обсягу видатків на національну безпеку і оборону України з урахуванням воєнно-політичної обстановки та вимог бюджетного законодавства.

Пріоритетними напрямами фінансування діяльності суб'єктів сектору безпеки і оборони буде задоволення першочергових потреб сил безпеки і оборони України в озброєнні, військовій та спеціальній техніці, ракетах і боєприпасах, належне утримання особового складу, посилення контррозвідувального захисту, підвищення рівня захисту державного кордону, кібербезпека, розмінування території України та ін.

Органи сектору безпеки і оборони України мають вжити протягом 2024 року заходи щодо:

  • скорочення дебіторської заборгованості з виконання державних контрактів на закупівлю товарів, робіт і послуг оборонного призначення та недопущення утворення простроченої дебіторської заборгованості;

  • забезпечення належної організації претензійної та позовної роботи з метою скорочення простроченої дебіторської заборгованості;

  • посилення фінансової дисципліни у сфері управління бюджетними асигнуваннями та забезпечення цільового, ефективного і результативного використання визначеного бюджетом обсягу коштів.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини