Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст готує позов щодо стягнення активів Фрідмана, в тому числі частки в «Київстар» - Forbes

Реклама

Мін'юст готує позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо стягнення активів підсанкційного бізнесмена Михайла Фрідмана, в тому числі частки в мобільному операторі «Київстар». Про це розповіли Forbes з посиланням на високопосадовця у Мін'юсті.

Стягнення активу в дохід держави опрацьовується, при цьому аналізується частка в підприємстві, яка підлягатиме стягненню. 

Якщо ВАКС задовольнить позов Мін'юсту, то ці активи будуть передані до Фонду державного майна та виставлені на конкурс щодо пошуку управителя.

Нагадаємо, суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Серед заблокованих активів - фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв'язку й сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

Компанія «Київстар» зазначила, що працює у звичному режимі та продовжує надавати послуги цифрового електронного зв`язку 24 млн абонентам. Також у компанії підкреслили, що підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником «Київстару», жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його усунуто від будь-яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великої Британії.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини