Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

VEON є єдиним і законним власником Київстар - заява оператора

Реклама

Глобальний цифровий оператор VEON опублікував роз'яснення щодо подій в Україні навколо компанії "Київстар".

6 жовтня 2023 року СБУ заявила, що українські суди арештовують усі «корпоративні права» Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова в 20 українських компаніях. 

У VEON зауважили, що деякі українські ЗМІ неправильно охарактеризували цю заяву як «арешт» або «замороження» «активів «Київстар». 

Наразі ні VEON, ні Київстар не отримували офіційних повідомлень від української влади чи судів щодо цих питань. Єдина інформація, яку VEON має на даний момент, - це інформація від реєстратора акцій в Україні, яка підтверджує, що будь-які зміни власності на Київстар наразі не дозволені.

У компанії підкреслили, що VEON є і залишається єдиним і законним власником Київстар. Жодна із зазначених осіб у повідомленні СБУ не володіє акціями VEON чи Київстар.  
"VEON є компанією зі штаб-квартирою в Амстердамі, зареєстрованою на Nasdaq і Euronext в Амстердамі, з міжнародною базою боргових і акційних інвесторів, яка включає фізичних осіб і установи США, ЄС і Великобританії. VEON не має контрольного або мажоритарного акціонера. Особи, згадані в повідомленні СБУ, не можуть користуватися будь-якими правами щодо VEON або Київстар, не є частиною механізмів управління будь-якою з компаній, включаючи ради, а також не мають можливості контролювати або впливати на рішення, прийняті VEON або Київстар. Вони не отримують вигод від VEON або будь-якої з її операційних компаній. Будь-які дії, спрямовані на права, переваги або кошти вищезазначених осіб, не можуть бути законно спрямовані на Київстар або VEON", - зазначено у повідомленні.

VEON також вітає подальше роз'яснення СБУ, що «арешт корпоративних прав українських компаній не впливає на захист інтересів іноземних інвесторів та власників часток корпоративних прав, не перешкоджає їх господарській діяльності та можливості отримання дивідендів». Підкреслюючи обов'язки перед співробітниками, клієнтами та інвесторами, VEON і Київстар мають намір використовувати всі доступні засоби для захисту прав VEON і Київстар.

VEON і Київстар повністю віддані справі продовження служіння Україні, що підтверджено інвестиційною заставою у розмірі 600 мільйонів доларів США для відновлення та реконструкції країни. 

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини