Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запрацювала електронна система управління галуззю рибного господарства - еРиба

Реклама

В Україні запрацювала Єдина державна електронна система управління галуззю рибного господарства - еРиба. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Наразі в ній доступний перший інструмент - декларування права на промислове рибальство. Незабаром послуга стане доступною й на порталі Дія.

Як зазначається, еРиба дає старт масштабній цифровізації сфери, яка усуне корупцію та виведе рибне господарство з тіні.

Так, за підрахунками експертів тіньовий ринок промисловості становив 850 млн грн щорічно, а тіньове рибальство - 60% ринку. Тобто більша частина рибного продовольства на ринку була незаконною, непідзвітною та нерегульованою.

«Створення Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства змінить підхід до формування ринку, взаємодії представників сфери та органів влади», - наголошують у міністерстві.

Першим інструментом системи еРиба стало декларування права на промислове рибальство. Під час дії експериментального проєкту подавати декларації можна щороку до 1 листопада через е-систему за посиланням, а з часом - на порталі Дія.

Незабаром буде доступне декларування права на дослідний вилов та послуга з отримання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) для промислового рибальства, дослідного вилову.

Отримати послуги можна буде онлайн, без походів до держустанов та заповнення паперових заяв. Це значно прискорить отримання сервісу, прибере чиновників з процесу та значно зменшить навантаженість на бізнес, оскільки завдяки онлайн-послузі дозвіл видаватиметься автоматично протягом двох днів.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини