Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці повідомляють про численні порушення при продажу товарів через інтернет

Реклама

Державна податкова служба повідомляє про численні факти торгівлі через інтернет без державної реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

«Враховуючи, що на сьогодні соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет-майданчики стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг, ДПС на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на доступних сайтах, інтернет-майданчиках, платформах та встановлюються факти щодо систематичного здійснення інтернет-торгівлі громадянами, які здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації як суб'єкта господарювання та без фіскалізації розрахунків», - зазначається у повідомленні.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на питання щодо перевірок. Деталі за посиланням.

Так, протягом вересня - жовтня 2023 року територіальні органи ДПС встановили численні випадки провадження господарської діяльності без державної реєстрації та факти реалізації товарів інтернет-магазинами без застосування РРО/ПРРО, зокрема:

  • у Києві виявлено інтернет-магазин, в якому торгівля мобільними телефонами та електронними гаджетами торгової марки «Apple» здійснювалася без застосування РРО/ПРРО та видачі відповідних розрахункових документів;

  • на інтернет-платформі Prom.ua встановлено порушення вимог порядку проведення розрахунків;

  • на Хмельниччині встановлено факти зайняття господарською діяльністю через мережу Інтернет без державної реєстрації фізичною особою-підприємцем;

  • на Дніпропетровщині ведеться боротьба з тіньовим сектором ринку, зокрема нехтування обов'язком реєстрації підприємницької діяльності;

  • на Житомирщин в інтернет-магазині з продажу електроінструментів встановлено факт реалізації без застосування РРО.

Податківці в черговий раз нагадали громадянам про необхідність реєстрації суб'єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг) та платникам податків, які здійснюють діяльність за допомогою інтернет магазинів, - про необхідність застосування РРО/ПРРО та видачі відповідних розрахункових документів.

Читайте також: Формування та видача чеків покупцям при торгівлі через Інтернет.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини