Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес зможе уникнути відключень електроенергії за окремих умов: постанова КМУ

Реклама

Як ми повідомляли раніше, Уряд ухвалив постанову, яка дозволить бізнесу отримати від держави гарантію безперебійного постачання електроенергії під час блекаутів.

Постановою Кабміну від 27 жовтня 2023 р. № 1127 затверджено Положення про особливості імпорту електричної енергії в умовах правового режиму воєнного стану в Україні.

Зокрема, документом визначено, що оператор системи розподілу зобов'язаний:

1) у разі застосування заходів з примусового обмеження електропостачання до споживачів не застосовувати такі заходи до непобутових споживачів, у загальному обсязі споживання електричної енергії яких у кожній розрахунковій годині обсяг придбаної імпортованої електричної енергії становить:

  • не менше 30% протягом травня - вересня та

  • 50% протягом жовтня - квітня.

У разі коли обсяг придбаної імпортованої електричної енергії у відповідній розрахунковій годині менше визначених обсягів, оператором системи розподілу відновлюється застосування заходів з примусового обмеження електропостачання починаючи з часу виявлення такого факту і до завершення доби постачання.

2) надавати оператору системи передачі інформацію про наявність споживачів, яким здійснюватиметься постачання імпортованої електричної енергії, та про обсяг споживання такими споживачами імпортованої електроенергії;

3) за запитом електропостачальника протягом трьох днів подавати перелік споживачів, які мають автоматизовану систему комерційного обліку електричної енергії, що забезпечує можливість отримання даних комерційного обліку електричної енергії в реальному часі, та стосовно яких наявна технічна можливість систем розподілу не застосовувати заходи з примусового обмеження електропостачання;

4) у разі отримання від електропостачальника повідомлення про наявність заборгованості у споживачів імпортованої електричної енергії з її оплати протягом двох днів, що настають за днем отримання такого повідомлення, відновити до таких споживачів застосування заходів з примусового обмеження електропостачання;

5) вживати заходів до пріоритетного відновлення розподілу електричної енергії споживачам, що споживають імпортовану електричну енергію, після застосування спеціальних графіків аварійних відключень, спрацювання спеціальної автоматики відключення навантаження або пристроїв автоматичного частотного розвантаження.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини