Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

MIGA та DFC близькі до фіналізації ще шести українських проєктів щодо страхування військових ризиків

Реклама

Міжнародні інституції, що займаються страхуванням військових ризиків MIGA та DFC близькі до фіналізації ще шести українських проєктів. Про це в інтерв'ю Forbes розповіла Міністерка економіки Юлія Свириденко.

"MIGA застрахувала один проєкт і в планах ще два. У DFC - чотири проєкти. Вони вже на фінальній стадії. Ми не можемо озвучувати умови угод до їх завершення. Але це співставне фінансування щодо вже реалізованого проєкту", - розповіла Свириденко.

Нагадаємо, MIGA надало перші інвестиційні гарантії для приватних інвесторів. Виділено страхування на суму до 9,1 мільйона доларів для проєкту M10 Industrial Park у Львові.

Також Юлія Свириденко повідомила, що Європейський банк реконструкції та розвитку працює над створенням спецфонду страхування майна в дорозі та на складах від воєнних ризиків. Наразі вісім донорів підтвердили свою участь на суму близько €200 млн.

Міністерка попередила, що проєкти страхування ризиків у MIGA та DFC передбачають складні процедури due diligence. Зокрема йдеться про наявність аудитованої звітності за міжнародними стандартами, ESG-звітності та аналізу бізнес-планів. Також кількість використаного фінансування залежить від наявності у бізнесу готових проєктів. Не всі проєкти проходять внутрішній комплаєнс.

Покриття щодо військових ризиків для своїх компаній надають експортно-кредитні агентства Франції, Британії, Італії, Німеччини, Швеції, Іспанії, Австрії, Данії, Ізраїлю, Нідерландів, Польщі.

Для створення схожого механізму для українських інвесторів потрібні зміни до законодавства. У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт №9015, який розширює мандат українського Експортно-кредитного агентства (ЕКА) на страхування військових ризиків.

Спробуйте рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360 надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини