Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес закликає не скорочувати терміни повернення валютної виручки

Реклама

Нещодавно голова Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради України повідомив, що Уряд з Нацбанком готують зменшення термінів повернення валютної виручки вдвічі - зі 180 до 90 днів.

Бізнес вже відреагував на таку ініціативу. Так, в Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА) акцентують увагу, що у окремих компаній-членів Асоціації реалізація продукції на експорт складає близько 80% товарного портфелю, але стан взаємовідносин українських компаній з іноземними контрагентами з моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну значно ускладнився.

Перш за все, відсутність доступу до українських портів призвела до збільшенню транспортного плеча до кінцевих клієнтів до 4-6 місяців. Крім того, за даними представників бізнесу, у зв'язку з військовими діями споживачі продукції вимагають підтримування незнижувального залишку готової продукції на іноземних складах на 4-5 місяців як гарантію стабільності постачань, що з урахуванням стандартної відстрочки платежу у 1-2 місяці призводить до майже річного циклу обертання грошей. Існуючі на сьогодні обмеження в 180 днів, за інформацією від бізнесу, часом вже не дають змоги вести ефективний експортний бізнес і періодично підприємці звертаються з пропозиціями щодо збільшення граничних термінів повернення грошей.

ЄБА звертається з проханням до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови НБУ Андрія Пишного, Голови Комітету ВРУ з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева з проханням розглянути можливість не допущення подальшого скорочення граничних строків повернення валютної виручки та введення будь-яких додаткових валютних обмежень, а також розглянути можливість збільшення згаданих строків повернення валютної виручки.

Асоціація готова провести окрему зустріч та обговорити дані питання.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини