Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укренерго просить Польщу викупити надлишки електроенергії

Реклама

НЕК "Укренерго" 6 листопада звернувся до польського оператора енергосистеми PSE із запитом на надання аварійної допомоги у вигляді термінової закупки надлишків електроенергії протягом 3 денних годин загальним обсягом 900 МВт-год, повідомила пресслужба Укренерго.

В системі зафіксований профіцит - надлишок виробленої електроенергії. Причина - активна робота електростанцій на ВДЕ (в деяких регіонах погода не тільки вітряна, але і сонячна). Щоб зберегти баланс між споживанням та виробництвом й уникнути обмеження роботи електростанцій на "Укренерго" звернувся до PSE із запитом на надання аварійної допомоги у вигляді термінової закупки надлишків української електроенергії.

Польському оператору запропонували викупити 900 МВт-год у денні години

Наразі електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. "Укренерго" не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались.

У пресслужбі також повідомили, що сьогодні імпорт електроенергії здійснюється в денні та вечірні години (період максимального споживання) зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 2 572 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 281 МВт.

Експорт здійснюється до Словаччини, Молдови та Румунії в нічні години (добовий мінімум споживання) загальним обсягом 700 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 266 МВт.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше. 

Читайте також:

Проведено перший спільний аукціон експорту й імпорту електроенергії за європейськими правилами

Бізнес закликає скасувати прайс-кепи на ринку електроенергії

НКРЕКП запустила Реєстр учасників оптового енергетичного ринку

Граничні ціни на електроенергію для бізнесу можуть підвищити

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини