Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Держмитслужба обговорила з бізнесом готовність до змін у митному оформленні товарів

Реклама

На засіданні Громадської Ради при Державній митній службі, яке відбулось 3 листопада, представники ДМСУ обговорили з бізнесом рівень готовності до змін у митному оформленні товарів, які набирають чинності 7 листопада.

Найпоширеніше запитання від бізнесу стосувалось огляду вантажних транспортних засобів.

Представники ДМСУ зазначили, що митницею не буде застосовано огляд 100% транспортних засобів. Натомість залишається ризикоорієнтований підхід. При цьому кількість та моторика спрацювання профілів ризиків не збільшиться, відтак і кількість оглядів не зросте.

Також членів Громадської ради поінформували про те, що митниці отримали необхідну кількість пломб, змінили графіки роботи терміналів, щоб мати змогу вчасно оформлювати товари, та вжили ряд інших заходів, необхідних для сталого функціонування митниці і законного сприяння бізнесу.

Зокрема, для вирішення можливих проблемних питань під час перехідного періоду будуть оприлюднені контакти посадових осіб митних органів. Також на доступних ресурсах буде поширена інформація про перелік місць прибуття.

Нагадуємо, з 7 листопада змінюються умови митного оформлення імпортних та експортних вантажів.

За матеріалами ДМСУ.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини