Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відомий виробник алкоголю підозрюється в ухиленні від сплати 120 млн грн податків

Реклама

Детективи Бюро економічної безпеки проводять обшуки на відомому заводі з виробництва алкоголю, який підозрюється в ухиленні від сплати 120 млн грн податків. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Обшуки проводяться на складах підприємства у кількох регіонах. Водночас на складах у Черкаській області співробітники заводу за вказівкою керівництва перекрили доступ детективів до складських приміщень та заявляють про намір організувати мітинг.

Раніше слідство встановило, що власник заводу з виробництва алкоголю також володіє компанією з його продажу.

БЕБ підозрює службових осіб цих компаній в організації схеми ухилення від сплати податків продовж 2021-2023 років.

Зокрема, компанія з продажу алкоголю закуповувала не лише «власних» брендів, а й продукцію інших виробників.

Надалі, за документами, цей алкоголь реалізовувався пов'язаній компанії-виробнику, яка, нібито, зберігала його на складах. Орієнтовна вартість таких залишків складає 1 млрд грн.

Однак, за результатами вже проведених оглядів у складських приміщеннях, зазначених службовими особами заводу у документах, ці товарні залишки відсутні, що свідчить про несплату ПДВ, податку на прибуток та акцизного податку.

За попередніми даними, орієнтовний обсяг збитків завданих державному бюджету впродовж трьох років складає понад 120 млн грн.

Окрім відсутності задекларованих залишків, на кількох складах у Черкаській області виявлена продукція невідомого походження. Водночас, співробітники підприємства відмовляються надати слідчим документи, які б підтверджували її придбання у законний спосіб.

Відповідно до ухвали суду, детективи мають провести вилучення цієї продукції, однак доступ до складів перекрито вантажівками.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів, з якими плануєте працювати. ІТ-платформа LIGA360 відобразить дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,8 млн компаній та ФОП. Замовте презентацію LIGA360 та дізнайтеся, як бути впевненими у бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини