Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європарламент вимагає посилити санкції ЄС проти рф

Реклама

Депутати Європарламенту вимагають більшого нагляду на рівні ЄС для обмеження здатності росії обходити санкції. Про це повідомила пресслужба Парламенту.

9 листопада Європарламент ухвалив резолюцію, у якій висловлює занепокоєність через існуючі лазівки у режимі санкцій ЄС проти росії. Наголошуючи на безпрецедентному характері обмежувальних заходів ЄС, депутати Європарламенту стурбовані відсутністю належного виконання та спробами підірвати зусилля, спрямовані на стратегічне послаблення російської економічної та промислової бази.

Зокрема, у резолюції вказано, що росії вдалося знайти лазівки для обходу обмежень цін на нафту, а Євросоюз імпортує російську нафту на свій ринок у вигляді нафтопродуктів, виготовлених із неї в Індії. Депутати також зауважили, що росія продовжує завозити західні компоненти через Китай, Туреччину, ОАЕ, Казахстан, Киргизстан та Сербію. Парламентарі також висловлюють глибоку стурбованість у зв'язку з триваючою торгівлею підсанкційними військово-важливими товарами між державами-членами ЄС і москвою, а також повідомленнями про те, що такі країни, як Азербайджан, відбілюють російський газ для експорту в ЄС.

У тексті також підкреслюється, що Європейський Союз все ще залишається одним із найбільших клієнтів росії на викопному паливі через продовження імпорту трубопровідного газу та зріджений природний газ, а ембарго на нафту та нафтопродукти містить багато винятків.

У резолюції євродепутати закликають ЄС та його держави-члени:

  • закрити ринок ЄС для російського викопного палива;

  • посилити та централізувати нагляд на рівні ЄС за впровадженням санкцій і розробити механізм запобігання обходу та моніторингу; 

  • посилити координацію щодо виконання існуючих санкцій щодо експорту російської нафти, належним чином закрити ринок ЄС для викопного палива російського походження та накласти санкції на всі великі російські нафтові компанії, Газпромбанк, їхні дочірні компанії та їхні правління та керівництво;

  • співпрацювати з G7, щоб суттєво знизити граничну ціну на російську нафту та нафтопродукти, накласти повну заборону на імпорт російського зрідженого газу, а також на імпорт палива та інших нафтопродуктів із інших країн, якщо ця продукція була вироблена з використанням російської нафти. 

  • заборонити транспортування російської нафти та зрідженого газу через територію ЄС і запровадити обмеження щодо цін і обсягів імпорту в ЄС російських і білоруських добрив.

  • розширити санкції, включивши повну заборону на продаж і ограновування алмазів російського походження або реекспортованих росією в ЄС. 

  • вивчити правові шляхи конфіскації заморожених російських активів і їх використання для відновлення України.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини