Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк удвічі зменшив строки повернення валютної виручки для агроекспортерів

Реклама

Національний банк встановив на рівні 90 календарних днів граничні строки розрахунків за операціями з експорту товарів, що класифікуються за кодами згідно з УКТ ЗЕД, здійснених із 11 листопада 2023 року:

1001 (пшениця і суміш пшениці та жита (меслин)),

1002 (жито),

1003 (ячмінь),

1004 (овес),

1005 (кукурудза),

1201 (соєві боби),

1205 (насіння ріпаку),

1206 (насіння соняшнику),

1507 (олія соєва),

1512 (олія соняшникова),

1514 (олія ріпакова або гірчична),

2306 (макуха).

Граничні строки розрахунків для таких операцій, що здійснювалися з 5 квітня 2022 року, були встановлені на рівні 180 календарних днів. 

Legal Friday от LIGA ZAKON - самое выгодное спецпредложение года. Заполняйте заявку и забронируйте скидку для профессиональных решений для работы.

Відповідне рішення ухвалено за поданням Кабінету Міністрів України відповідно до розпорядження КМУ від 13 лютого 2019 року № 76 "Про затвердження переліку товарів та (або) галузей економіки, для яких Національний банк має право встановлювати винятки та (або) особливості запровадження заходу захисту, передбаченого абзацом першим частини першої статті 13 Закону України "Про валюту і валютні операції" (зі змінами).

Регулятор зазначає, що таке рішення покликане посилити дисципліну дотримання суб'єктами ЗЕД-діяльності граничних строків розрахунків за операціями з експорту товарів та забезпечити повернення валютної виручки в установлені граничні строки розрахунків за окремими операціями з експорту товарів.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням 

Нагадаємо, бізнес закликав не скорочувати терміни повернення валютної виручки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини