Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінагрополітики підтримують запровадження другого етапу ринку землі з 1 січня 2024 року

Реклама

Мінагрополітики підтримає запровадження другого етапу ринку землі з 1 січня 2024 року, як планувалося до початку повномасштабної війни. Про це заявив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, повідомляє Бізнес Цензор.

На його думку, другий етап реформи доцільно запровадити, щоб не повертатися до ідей емфітези, додаткових договорів оренди та прихованого ринку.

Після запровадження другого етапу земельної реформи землю зможуть купувати виключно фізособи - громадяни України, а також юридичні особи, власниками яких є громадяни України. Водночас з 1 січня 2024 року вони зможуть купувати до 10 тис. га землі в одні руки, а не лише до 100 гектарів, як зараз.

"З нашої позиції, якщо подивитися на земельний ринок, то, в принципі, він невеликий з погляду обсягів - 1,5%, які продаються. Якихось великих коштів він не потребує. Як ми й казали, це міф, що українці прямо завтра захочуть продати всю землю. Цього немає, ніхто цього не робить", - додав Висоцький.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Бажаєте отримати найбільшу знижку року на рішення від LIGA ZAKON? Заповніть заявку - дізнайтеся умови до Legal Friday. Встигніть до 17 листопада. 

Читайте також:

За два роки в Україні продали 1% сільськогосподарських земель

Аграрії просять не збільшувати ліміт на купівлю сільськогосподарських земель

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини