Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що може потрапити до 12-го пакету санкцій ЄС проти рф

Реклама

У рамках 12-го пакету антиросійських санкцій ЄС націлений на ключовий експорт до росії, передає Bloomberg.

Європейський Союз пропонує заборонити експорт верстатів і деталей машин, які росія використовує для виготовлення зброї проти України.

Також санкційний пакет включатиме заборону на алмази та заходи для ефективнішого дотримання обмеження цін на російську нафту. 

Очікується, що держави-члени ЄС обговорять пропозиції цього тижня, але вони можуть змінитися до того, як їх буде схвалено.

Основна мета нового пакету санкцій полягає в подальшому придушенні здатності кремля обходити санкції ЄС і годувати свою військову машину, а також урізати джерела доходів москви.

Зокрема, ЄС пропонує додати до свого списку заборонених товарів деякі хімікати, літієві батареї, термостати та двигуни та сервомотори для безпілотників.

Згідно з проектом, пакет передбачає довгоочікувану заборону на російські алмази з 1 січня, а також поступове введення непрямої заборони на імпорт російських алмазів, оброблених у третіх країнах.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Бажаєте отримати найбільшу знижку року на рішення від LIGA ZAKON? Заповніть заявку - дізнайтеся умови до Legal Friday. Встигніть до 17 листопада. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини