Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запускають новий механізм страхування суден від воєнних ризиків

Реклама

Кабінет Міністрів створив новий механізм страхування суден від воєнних ризиків. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 14 листопада 2023 року, повідомляє пресслужа Мінекономіки.

Як зазначається, цей механізм дозволить значно знизити чинні страхові внески для перевізників, які експортують та імпортують в Україну морем.

«За результатами домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака Україна спільно з пулом британських страхових компаній утворила спеціальний механізм, який дозволить знизити вартість страхування від воєнних ризиків для експортерів усієї продукції з України», - зазначив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
За словами Першого віцепрем'єр-міністра - Міністра економіки Юлії Свириденко, страхування кораблів стало можливим завдяки співпраці з провідними британськими компаніями у сфері перестрахування - Marsh McLennan та андеррайтерами Lloyd's of London через запуск механізму Unity Facility. Загальний обсяг покриття за цією програмою становить 50 млн доларів.

«Новий механізм дозволить здешевити вартість страхування зерна приблизно на 2,5 відсоткових пункти від вартості страхового тарифу, що у свою чергу дозволить зернотрейдерам зекономити близько 100-140 грн на одній тонні вантажу, а загалом сільськогосподарським товаровиробникам це додатково принесе до 4,0 млрд грн», - повідомила Юлія Свириденко.

Вона додала, що ці кошти будуть спрямовані аграріям, як у вигляді збільшення ціни придбання, так і на додаткову закупівлю.

Ухвалене Урядом рішення дозволить гарантувати безпеку судноплавства, сприятиме стабільності морських перевезень, а також забезпечить сталий експорт української продукції через порти України.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини