Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесено зміни до Порядку надання грантів для переробних підприємств

Реклама

Кабмін постановою від 10.11.2023 № 1190 вніс зміни до Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств.

Як повідомляло раніше Мінекономіки, В планах Уряду завдяки грантовій підтримці бізнесу забезпечити створення до 20 тисяч нових робочих місць у переробній та суміжних галузях промисловості.

В якості джерел фінансування програми можна буде використовувати кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Головним розпорядником цих коштів призначено Державну службу зайнятості.

За словами заступниці Міністра економіки Надії Бігун, завдяки цьому рішенню до кінця поточного року підприємці зможуть отримати грантів на переробку додатково ще на суму до 1 млрд грн. На наступний рік закладено понад 5 млрд грн на гранти в переробній галузі з усіх джерел, їх зможуть отримати близько 1000 підприємств.

Серед іншого уточнено, що для отримання гранту отримувач укладає договір гранту у вигляді договору про приєднання за формами, встановленими Мінекономіки та Державним центром зайнятості відповідно.

У договорі обов'язково зазначаються цілі використання гранту з переліку, визначеного п. 5 цього Порядку, умови, невиконання або неналежне виконання яких може призвести до повернення отримувачем отриманих коштів.

Обов'язковими умовами договору гранту є:

  • сплата протягом 3 років з дня отримання гранту податків, зборів (обов'язкових платежів), єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до зведеного бюджету України у розмірі отриманого гранту;

  • створення робочих місць та працевлаштування на них осіб згідно з додатком не менш як на 36 місяців відповідно до умов цього Порядку.

Працевлаштування на робочі місця за програмою повинно бути здійснено не менш як 30 % не пізніше ніж через 6 місяців з дати отримання гранту та решта не пізніше ніж через 12 місяців з дати отримання гранту. Заробітна плата працівників встановлюється у розмірі не менше встановленого законодавством мінімального розміру заробітної плати на 1 січня року, в якому було отримано грант, за умови працевлаштування тривалістю на повний робочий день. Виконання зазначеної вимоги підтверджується приростом середньої кількості працівників суб'єкта господарювання в еквіваленті повної зайнятості та копією поданого до органів ДПС податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку.

Крім цього, внесено зміни до Порядку використання коштів з рахунка "Фонд відновлення та трансформації економіки".

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON.?Читай за посиланням. 

Legal Friday від LIGA ZAKON - найвигідніша спецпропозиція року. Заповнюйте заявку та забронюйте знижку для професійних рішень для роботи. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини