Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки готує механізм відновлення виробництв, зруйнованих чи пошкоджених війною

Реклама

Міністерство економіки повідомило, що продовжує роботу над впровадженням механізмів відновлення виробництв, зруйнованих чи пошкоджених війною.

Серед запропонованих механізмів - надання допомоги підприємствам у вигляді іноземного обладнання. 

«Ключова ідея: національні виробники, обладнання яких знищене чи пошкоджене внаслідок російської агресії, матимуть можливість отримати обладнання іноземного виробництва як матеріально-технічну допомогу. Акцентую, що йдеться про допомогу саме обладнанням, а не коштами. Воно постачатиметься за механізмами, аналогічними або схожими з механізмами надходження гуманітарної допомоги в Україну. Ми прагнемо якнайшвидше відновити втрачений промисловий потенціал України, і реалізація цієї ідеї буде дуже вагомим кроком до цього. Завдання на найближчий період - спільно напрацювати та запропонувати абсолютно прозорий і чіткий механізм отримання допомоги, зрозумілий як для українського бізнесу, так і для наших іноземних партнерів, на чию підтримку ми розраховуємо», - зазначив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Згідно запропонованого до обговорення варіанту:

  • приватні підприємства подаватимуть офіційно підтверджений перелік пошкодженого обладнання до ОВА,

  • державні - до центральних органів виконавчої влади.

Допомога надходитиме через визначених отримувачів гуманітарної допомоги. Мінекономіки планує розробити механізм її розподілу з урахуванням пріоритетності розвитку галузей економіки та економічної доцільності.

Крім того, обов'язково потрібно розробити дієві запобіжники від зловживань на різних етапах та механізми контролю. 

Передбачається, що ключовими адресатами матеріально-технічної допомоги у вигляді обладнання стануть підприємства переробки чи ті, що генерують додану вартість.

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

Не пропустіть головних знижок року - скористайтесь спецпропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON. Заповніть заявку до 17 листопада, щоб дізнатися умови першими. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини