Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Єврокомісія може покарати Польщу за блокування кордону з Україною

Реклама

Якщо польська влада не вирішить питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною, Єврокомісія може розпочати карну процедуру проти Польщі, повідомляє RMF24.

Польська влада, відповідно до законодавства ЄС, зобов'язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах , повідомив журналісту RMF FM  речник Єврокомісії. 

Дехто в Єврокомісії вважає, що польська влада не робить усе, щоб вирішити проблему та припинити протест польських перевізників. 

Поки Єврокомісія офіційно не хоче коментувати заходи, які може вжити проти польської влади, оскільки запевняє, що переговори з Польщею та Україною тривають.

"Європейська комісія все ще підтримує контакти з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки обговорення тривають",- сказав речник ЄК.

Нагадаємо, рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею заблоковано через акцію протесту перевізників.

Основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

У Мінінфраструктури повідомили, що відбулись тристоронні перемовини щодо розблокування пунктів пропуску . У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили. Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію.

Читайте також: Бізнес розповів про складнощі для українського експорту та хто страйкує на польському кордоні

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Хочете скористатися ексклюзивною пропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON? Заповніть заявку та забронюйте знижку на професійні рішення для роботи 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини