Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укргазвидобування" ввело в експлуатацію ще три високодебітні свердловини

Реклама

У листопаді АТ «Укргазвидобування» запустило ще три високодебітні свердловини, які сумарно забезпечують понад 400 тис. куб. м газу на добу. Про це повідомляє пресслужба групи "Нафтогаз.

Як зазначається, дві свердловини є новими, а третя - відновлена з ліквідаційного фонду.

Одна з нових свердловин - розвідувальна, яку пробурено на нещодавно відкритому родовищі. Місце для буріння фахівці визначили на підставі проведених раніше 3D-сейсморозвідувальних досліджень.

Інша нова свердловина є оціночно-експлуатаційною, яку пробурено на «старому» родовищі, що експлуатують вже понад 50 років. Фахівці виконали глибокий аналіз стану розробки, оцінили залишковий потенціал газоконденсатних покладів і визначили місце для нової свердловини.

Відновлена свердловина перебувала в ліквідаційному фонді впродовж 35 років. Було визначено перспективність реліквідації свердловини та подальшого проведення гідравлічного розриву пласта. Потім провели роботи з капітального ремонту та реліквідації свердловини, а також підготовку свердловини до ГРП. Зовнішній підрядник успішно виконав двостадійний гідророзрив, завдяки якому вдалося отримати високий дебіт.

Читайте також: "Укргазвидобування" відкрило у Карпатах новий поклад газу

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини