Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафувала на понад 20 млн грн три компанії за змову на закупівлі

Реклама

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету визнала, що ТОВ «ВС Технолоджі», ТОВ «Техніка для бізнесу» та ТОВ «Грін Лайт Корпоративні Рішення» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. На зазначені суб'єкти господарювання накладено штрафи на загальну суму 20 289 798 грн, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Оштрафовано:

ТОВ «ВС Технолоджі» на 7 977 009 гривень,

ТОВ «Техніка для бізнесу» на 11 499 600 гривень

ТОВ «Грін Лайт Корпоративні Рішення» на 813 189 гривень.

Встановлено, що вказані суб'єкти господарювання узгодили між собою умови участі у торгах, які проводились філією «УМГ «ПРИКАРПАТТРАНСГАЗ» ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» за предметом «Машини для обробки даних (апаратна частина)». Переможцем у закупівлі стало ТОВ «ВС Технолоджі».

При цьому, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що учасник протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Читайте також: Комплаєнс у тендерах та закупівлях

Хочете моніторити ділову репутацію своєї компанії чи контрагентів? Спробуйте LIGA360. Моніторте згадки про свій бізнес в режимі реального часу, перевіряйте публічний імідж контрагентів. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини