Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА не розриватиме договір управління з "Укрнафтою" до ухвалення рішення Верховним судом по Сахалінському родовищу

Реклама

Агентство з розшуку та менеджменту активів не ініціюватиме припинення договору управління з ПАТ "Укрнафта" заарештованими активами компанії ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" через рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, внаслідок якого підприємство втратило спецдозвіл з користування надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища. Про це повідомляє пресслужба АРМА.

"У договорі управління з ПАТ "Укрнафта" (підписаний 14 червня 2023 року) відсутні положення, які трактують анулювання спецдозволу на користування надрами як достатній привід до розірвання договору управління», - зазначається у повідомленні.

АРМА не має наміру шукати нового управителя активами "Укрнафтобуріння", допоки чинний управитель не вичерпав юридичні можливості по врегулюванню ситуації, що склалася.

"Укрнафтобуріння" вже звернулось до суду з відповідною касаційною скаргою.

"Тільки у разі рішення Верховного суду про остаточну втрату спецдозволу договір управління може бути достроково розірвано", - підкреслюють в АРМА.

Нагадаємо, з 1 грудня "Укрнафтобуріння" повністю зупинило видобуток газу та газового конденсату на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі. Підставою для вжиття таких заходів стала постанова Шостого апеляційного адміністративного суду, якою був анульований спеціальний дозвіл на користування надрами. Детальніше про це читайте тут.

Фото з сайту АРМА.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини