Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США запровадили санкції проти міжнародної мережі, яка купувала електроніку військового призначення для рф

Реклама

Міністерство фінансів США (OFAC) оголосило санкції проти мережі під керівництвом бельгійської компанії бізнесмена Ганса Де Гітере, яка постачає росії важливі військові технології, повідомляє OFAC.

Мережа складається з дев'яти юридичних та п'яти фізичних осіб у Росії, Бельгії, Кіпрі, Швеції, Гонконгу та Нідерландах.

Одночасно з діями OFAC Міністерство юстиції США (DOJ) оприлюднило два окремі обвинувачення проти Ханса Де Гітере, пов'язані з його багаторічною схемою незаконного експорту конфіденційних технологій військового рівня зі Сполучених Штатів кінцевим користувачам, розташованим у Китаї та рф. Міністерство торгівлі США також одночасно додає Ганса Де Гітере та п'ять організацій до списку організацій Бюро промисловості та безпеки (BIS) . Крім того, бельгійська влада вжила заходів проти Де Гітера за звинуваченнями, пов'язаними з його глобальною схемою незаконних закупівель.

«Сьогоднішні скоординовані  дії відображають наше колективне зобов'язання забезпечити дотримання наших санкцій і експортного контролю, включаючи притягнення до відповідальності тих, хто намагається ухилитися від цих заходів», - сказав заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Е. Нельсон. «Сполучені Штати та наші союзники залишаються зосередженими на перешкоджанні будь-яким спробам Росії або її довірених агентів отримати доступ до критично важливих ресурсів і технологій, необхідних для підтримки оборонної промисловості Москви та сприяння її жорстокій війні в Україні».

Де Гітере керує бельгійською Knokke Heist Support Corporation Management  (Knokke Heist), кіпрською Eriner Limited  ( Eriner ), кіпрською The Mother Ark Ltd  ( The Mother Ark ) і нідерландською European Trading Technology BV  (European Trading Technology ).

Де Гітер і його мережа намагалися доставити електроніку до росії через пункти перевалки в Гонконзі, Китаї та Туреччині. Компанія Eriner неодноразово співпрацювала з гонконгською компанією M and S Trading і координувала замовлення на електроніку для росії, включаючи замовлення на інтегральні схеми тієї ж моделі, що й у безпілотних літальних апаратах (БПЛА) російського виробництва.

Кіпрська компанія Lar Vorto Services Limited ( Lar Vorto ) входить до правління кількох компаній під керівництвом Де Гітере. Лар Ворто відповідає за посаду секретаря в Eriner і The Mother Ark, а також у третій фірмі Ahetei Limited ( Ahetei ), якою на момент заснування керував Де Гітере. Ахетей намагався придбати акселерометри американського походження, які є пристроями подвійного призначення для аерокосмічного та військового застосування. Нідерландська компанія Hasa Nederland BV ( Hasa Nederland ), зареєстрована як у Бельгії, так і в Нідерландах, є дочірньою компанією The Mother Ark і має спільну адресу з European Trading Technology .

Окрім компаній, якими він офіційно керує, мережа Де Гітера включає бельгійську компанію European Technical Trading ( ETT ). Він використовував бренд ETT у спробах закупівель у американських та європейських компаній. 

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини