Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна запровадила новий пакет санкцій проти рф

Реклама

Президент України Указом №813/2023 увів в дію рішення РНБО від 7 грудня 2023 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

До санкційних списків увійшло 185 фізичних осіб та 181 компанія.

Серед фізосіб переважно громадяни рф, три громадянина України, які також мають російські паспорти, один громадянин Узбекистану та один громадянин Німеччини.

Це російські топменеджери та чиновники середньої ланки. Серед компаній - виробники автомобілів (Соллерс-Алабуга, Шумерлінський завод спеціалізованих автомобілів, Промислово-інвестиційна компанія виробників броньованих автомобілів), техніки (Тамбовмаш, Чебоксарський електромеханічний завод, Ульяновський верстатобудівний завод), полімерної продукції (Gavary Group), електроніки, пише liga.net.

Також два підприємства розташовані на тимчасово окупованій території - 13-й судноремонтний завод Чорноморського флоту в Севастополі та Науково-дослідний інститут аеропружних систем у Феодосії.

Деякі компанії зареєстровані за кордоном, наприклад в Ірані (виробник компонентів для БПЛА Mohajer-6 Сармад Електронік Сепахан Ко), Молдові (спільне виробництво "Топаз"), Узбекистані (ташкентський завод електронної техніки "Фотон"), Китаї (Poly Technologies INC/PolyTech), Латвії (Softteh). Також широке коло компаній з Татарстану.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Попередні санкції були ухвалені у листопаді.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини