Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки ТЦК: ризики для роботодавця

17 травня 2024, 16:33
1077
0
Автор:
Реклама

Під час дії воєнного стану підприємства, незалежно від форм власності, зобов'язані дотримуватись законодавчих норм щодо ведення військового обліку своїх співробітників. Тема планових і позапланових перевірок ТЦК не втрачає своєї актуальності. Окрім того, наявна певна законодавча невизначеність щодо періодичності проведення таких перевірок під час дії воєнного стану.

5 січня 2023 року набула законної сили постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів" від 30.12.2022 р. № 1487, якою визначено загальний порядок ведення військового обліку, взаємодію державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, ТЦК, які мають забезпечити належний спосіб ведення військового обліку. Крім того, було встановлено порядок проведення перевірок із додержанням вимог законодавства щодо порядку організації та ведення військового обліку.

Дізнайся більше про повноваження ТЦК в LIGA360: що перевіряють, дії перевіряючих, відповідальність та інша корисна інформація.

Серед іншого Порядок передбачає проведення планових і позапланових перевірок стану військового обліку на підприємствах.

Районі (міські) ТЦК СП можуть проводити перевірки відповідно до планів, які затверджені розпорядженнями голів відповідних районних і районних у м. Києві держадміністрацій та міських голів.

Що саме перевіряє ТЦК, яка періодичність перевірок, які документи перевіряють та що відбувається після перевірки - читайте у матеріалі від адвоката Наталії Коровіної "Планові та позапланові перевірки ТЦК. Які документи перевіряє ТЦК - ризики для роботодавця".

Доступ до аналітики LIGA ZAKON є у рішеннях LIGA 360. Залишайте заявку, щоб замовити рішення та отримати презентацію для вашої компанії. 

Читайте також:

Мобілізаційні зміни: на що звернути увагу роботодавцям

Бронювання, перевірки ТЦК, мобілізація: 10 актуальних статей в LIGA 360

Мобілізаційні питання для бізнесу: де шукати роз'яснення та останні зміни

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини