Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Словацькі перевізники поновлюють блокаду основного пункту пропуску на кордоні з Україною

Реклама

Спілка автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) заявила про рішення відновити блокування кордону з Україною з середини дня 11 грудня. Про це повідомляється на сторінці організації у ФБ.

«Президія Спілки словацьких вантажників - UNAS прийняла рішення 10.12.2023 продовжити акцію протесту на переході кордону «Вишнє Нємецьке-Ужгород» з 11.12.2023 з 15:00 до подальшого повідомлення», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, буде заблоковано в'їзд на територію Словаччини для вантажного транспорту. Водночас перетин кордону особистим транспортом обмежувати не будуть.

«Це рішення президія ухвалила на підставі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок словацкого автотранспорту. Приєднуємося до протестів, які організовуються в Польщі з 06.11.2023 та з 11.12.2023 також на території Угорщини», - заявляють в UNAS.

Нагадаємо, словацькі перевізники почали блокувати головний пункт пропуску на кордоні з Україною 1 грудня, однак 4 грудня блокування було призупинено. Їх ключовою вимогою, як і польських перевізників, є відновлення дозвільної системи для українських колег.

Читайте також: Єврокомісія не підтримала ініціативу Польщі, Словаччини та Угорщини щодо скасування "транспортного безвізу"

Чи можна вважати блокування кордону форс-мажором

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини