Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ викрило відомого ритейлера побутової техніки в ухиленні від сплати понад 57 млн грн податків

Реклама

Бюро економічної безпеки викрило відому мережу магазинів побутової техніки в ухиленні від сплати понад 57 млн грн податків. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Як зазначається, службові особи компанії штучно занижували ПДВ під час продажу споживачам побутової техніки та електроніки.

У фіскальних чеках касири зменшували вартість товару, який підлягає оподаткуванню, та одночасно додавали до чека електронні книги, сервіси до смартфонів, планшетів, ноутбуків тощо, оскільки вони не підлягають оподаткуванню. Загальна сума чека залишалась не змінною.

Таким чином ритейлер занижував позитивне значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту, яка сплачується до держбюджету. Загалом підприємство не доплатило понад 57 млн грн податків.

Наразі здійснюється досудове розслідування у цій справі за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

В бюро нагадали, що у 2022 році було ухвалено Закон № 2273, яким внесено зміни до Податкового кодексу у частині звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання україномовних аудіокниг. Пільга була запроваджена для стимулювання популяризації україномовного контенту, однак на практиці окремі підприємства використали її задля ухилення від сплати податків.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини