Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США оголосило новий пакет санкцій проти понад 150 фізичних та юридичних осіб

Реклама

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти понад 150 фізичних та юридичних осіб, які причетні до ухиляння рф від обмежень та посилення її військово-промислового комплексу, повідомляє Мінфін США.

«Кремль поступово перетворює Росію на економіку військового часу, але військова машина Путіна не може вижити лише за рахунок внутрішнього виробництва», - сказала міністр фінансів Джанет Л. Йеллен. «Наші сьогоднішні санкції продовжують посилювати тиск на добровільних постачальників і мереж із третіх країн, які надають Росії ресурси, які їй відчайдушно потрібні для нарощування та підтримки своєї військово-промислової бази».

Одночасно Державний департамент запроваджує санкції проти понад 100 юридичних та фізичних осіб, у тому числі тих, хто причетний до ухилення від санкцій у третіх країнах, причетних до сприяння спроможності росії вести війну проти України та відповідальних за зміцнення майбутнього виробництва та експорту енергії в росії.

Під санкції потрапили десятки компаній Туреччини, ОАЕ, Китаю, Швейцарії, Сінгапуру, Киргизстану, Таджикистану та Мальдів.

Також OFAC визначила мережу з чотирьох юридичних та дев'яти фізичних осіб, що базуються в КНР, російській федерації, Гонконзі та Пакистані, які беруть участь у сприянні та закупівлі зброї та технологій китайського виробництва в росію. Громадянин Китаю Ху Сяосюнь (Hu) використовував свою приватну оборонну компанію Jarvis HK Co., Ltd. (Jarvis), що базується в КНР, і мережу партнерів для координації продажу зброї та технологій китайського виробництва в росію.

Інший пакет санкцій націлено на російські організації, які займаються імпортом, виробництвом, модифікацією та продажем оборонних та промислових технологій, БПЛА, машин, частин, матеріалів і компонентів: Іжевський електромеханічний завод "Купол", ТОВ "Плаз", НПК "Аэрокон" , ЗАТ "75 Арсенал" та низку інших підприємств.

Санкції проти фінансових установ, розташованих в росії: комерційні банки "Експобанк" та "Металург", інвестиційна компанія  "Об'єднана Інвестиційна Група" та фінустанова "Сигнал Інвест".

Нагадаємо, США також запровадили санкції проти міжнародної мережі, яка купувала електроніку військового призначення для рф.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини