Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВФ не підтримує створення в Україні єдиного холдингу держпідприємств

Реклама

Міжнародний валютний фонд не підтримує ідею створення в Україні державного холдингу, що об'єднуватиме всі держпідприємства, оскільки вважає таке рішення передчасним з огляду на фінансові та потенційні ризики управління. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» с посиланням на матеріали другого перегляду програми розширеного фінансування EFF з Україною, опублікованих МВФ.

"Створення холдингової компанії ... на цьому етапі є передчасним з огляду на фінансові та потенційні ризики управління. Натомість співробітники (Фонду) убачають сенс у вивченні варіантів зміцнення управління держпідприємствами за допомогою наявної програми реформування корпоративного управління держпідприємствами", - зазначається у документі.

У Фонді підкреслили, що, спираючись на передовий досвід, необхідно чітко визначити обсяг і мандат управління держпідприємствами, включно з ролями і мандатами ключових держустанов і консультаціями з міжнародними партнерами.

Також слід дотримуватися чіткої програми реформування держпідприємств, з огляду на ухвалення законопроєкту про корпоративне управління держпідприємствами (№5593-д), реалізацію відповідного вторинного законодавства, оцінку фінансового стану і податково-бюджетних ризиків держпідприємств та створення комплексної політики держвласності, а також дивідендної політики та стратегії приватизації.

Крім того, на думку МВФ, чинна правова база для віртуальних активів може становити ризики для стабільності цін та ефективності монетарної політики.

Нагадуємо, ідея створення єдиного держхолдингу належить Рустему Умєрову, який очолював Фонд держмайна. Її підтримали також у Мінекономіки та заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

Читайте також: МВФ схвалив третій транш для України та встановив нові структурні маяки

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Розпочніть новий рік з LIGA360. Обирайте професійні рішення для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів - зі знижками до 40%. Скористайтеся пропозицією прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини