Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд відмовив "Укрнафтобурінню" в перегляді справи про анулювання спецдозволу на користування Сахалінським родовищем Новини компаній

Реклама

Верховний суд відмовився відкрити касаційне провадження на рішення апеляційного адміністративного суду про анулювання спецдозволу "Укрнафтобуріння" на користування надрами Сахалінського газового родовища. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«13 грудня 2023 р. через систему «Електронний суд» надійшла ухвала Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду… про відмову у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 листопада 2023 р. у справі № 2а-7778/09/2670», - зазначається у повідомленні.

Ухвала КАС ВС мотивована тим, що, оскільки ухвала суду першої інстанції відсутня у переліку ухвал, які можуть бути оскаржені у касаційному порядку, то підстави для відкриття касаційного провадження на постанову апеляційного суду за наслідками перегляду ухвали суду першої інстанції також відсутні.

Таке рішення Верховного Суду у компанії вважають відмовою у доступі до правосуддя.

У зв'язку з цим ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння», позицію якого підтримує ПАТ "Укрнафта", залишає за собою "право звернутися до інших компетентних органів, судових інстанцій для встановлення справедливості у ситуації, яка може призвести до незворотних наслідків для енергетичної безпеки країни, наповнення державного бюджету та збереження функціонування однієї з найбільших газовидобувних компаній України".

Нагадаємо, з 1 грудня "Укрнафтобуріння" повністю зупинило видобуток газу та газового конденсату на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі. Підставою для вжиття таких заходів стала постанова Шостого апеляційного адміністративного суду, якою був анульований спеціальний дозвіл на користування надрами. Детальніше про це читайте тут.

Усі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень і інструментів перевірки контрагентів. Упізнайте більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини