Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Литва планує запустити щотижневий вантажний контейнерний поїзд до України

Реклама

Через блокування вантажівок на польсько-українському кордоні провідний литовський залізничний перевізник LTG Cargo планує запустити щотижневий контейнерний поїзд для перевезень вантажів з України та у зворотному напрямку. Про це повідомила пресслужба компанії.

За підрахунками LTG Cargo, після формування повного складу поїзда перевозити вантаж залізницею можна буде в 2 рази дешевше, ніж автомобільним транспортом. За одну поїздку можна перевезти стільки вантажу, скільки зазвичай перевезуть 36 вантажівок з 36 водіями. 

"Ми вже маємо перші результати спільної роботи - з Каунаського інтермодального терміналу в Україну сформовано потяг із збірним вантажем трьох клієнтів у контейнерах. Він перевозитиме гранули ПЕТ та сульфат амонію та перевозитиме порожню тару. Наступного тижня потяг має дістатися до України - плануємо зробити це за 8-9 днів. Разом з перевізниками та партнерами в Польщі та Україні ми продовжуємо працювати над тим, щоб цього року раз на тиждень почали курсувати склади з різними вантажами", - повідомили у компанії.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Читайте також: Єврокомісія не підтримала ініціативу Польщі, Словаччини та Угорщини щодо скасування "транспортного безвізу"

Чи можна вважати блокування кордону форс-мажором

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини