Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гетманцев ініціює прийняття нового Закону про державне регулювання виробництва та обігу підакцизних товарів

Реклама

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ініціює ухвалення нового Закону про держрегулювання підакцизної продукції.

«Разом з колегами реєструємо новий законопроєкт «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», - написав Гетманцев.

На його думку, діючий Закон № 481, ухвалений у 1995 році, потребує значного оновлення.

Новий законопроєкт удосконалить законодавчу базу щодо регулювання виробництва, ввезення та вивезення підакцизної продукції та виключить архаїзми.

Ним, зокрема, передбачається:

  • спрощення процедури отримання ліцензій та перехід на електронну форму ліцензій замість паперової форми;

  • запровадження безстрокових ліцензій для всіх видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню;

  • запровадження для певних видів роздрібної торгівлі підакцизною продукцією автоматичного порядку отримання ліцензій протягом одного робочого дня за днем отримання заяви про отримання ліцензії;

  • удосконалення структури та порядку адміністрування державних реєстрів;

  • запровадження ліцензування для діяльності з вирощування тютюну та ферментації тютюнової сировини з метою унеможливлення нелегального виробництва тютюнових виробів;

  • перегляд вартості ліцензій та розміру штрафів за порушення вимог цього Закону з прив'язкою до розміру МЗП, визначеної законом станом на 1 січня звітного (податкового) року.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини