Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ ініціює процес приєднання України до Єдиної зони платежів в євро (SEPA)

Реклама

В НБУ провели підготовчу роботу та в наступному році планують ініціювати процес приєднання України до Єдиної зони платежів в євро (SEPA), що дасть змогу нам зробити ще один крок в напрямі фінансової євроінтеграції, повідомив Голова НБУ Андрій Пишний.

Пишний привітав рішення Європейської Ради про початок переговорів про вступ України в ЄС та підкреслив, що НБУ є активним учасником інтеграційних процесів у нашій державі.

Він зазначив, що ми суттєво просунулися в удосконаленні законодавства для небанківського сектору і вже з початку наступного року почнеться перехідний період для страхового ринку, який у підсумку має привести нас до повної відповідності європейським стандартам. Також буде підтримуватись високий темп модернізації банківського законодавства. На черзі удосконалення вимог до структури капіталу банків, що додатково підвищить надійність нашої банківської системи.

"Членство в ЄС передбачає забезпечення вільного руху капіталу. Тому, незважаючи на всі складнощі, ми працюватимемо над пом'якшенням валютних обмежень, переходом до більшої гнучкості обмінного курсу та поверненням до інфляційного таргетування відповідно до розробленої нами стратегії", - додав Андрій Пишний.

Довідка від liga.net: SEPA перекази - це поширений в Європі спосіб відправлення коштів на банківський рахунок. Для того, щоб відправити гроші через SEPA, не потрібно знати номер картки одержувача, достатньо лише ввести міжнародний номер банківського рахунку, або IBAN. Це, зокрема, сприятиме: спрощенню виходу на ринок ЄС для українського бізнесу; зменшенню технічних бар'єрів для виходу українського фінтеху на ринок фінансових послуг ЄС; зниженню вартості грошових переказів з/до країн ЄС. 

SEPA можна розглядати як спрощений аналог SWIFT, який діє тільки на території Європи. Якщо SWIFT підтримує міжнародні перекази в різних валютах по всьому світу, то SEPA дозволяє перекази грошей лише в євро в країнах, які входять до зони SEPA. На сьогодні це 38 держав: 27 країн Євросоюзу та їхні сусіди, включно зі Швейцарією та Великою Британією.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Розпочніть новий рік з LIGA360. Обирайте професійні рішення для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів - зі знижками до 40%. Скористайтеся пропозицією прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини