Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польські перевізники сьогодні відновлять блокаду пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ"

Реклама

Сьогодні о 14:00 польські перевізники планують поновити блокування вантажівок на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ", яке припинили 11 грудня. Про це повідомляє RFM24.

За словами одного з лідерів акції протесту Павла Озигала, блокада кордону може тривати навіть до 8 березня 2024 року.

Станом на 17 грудня на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" в черзі налічувалось понад 2000 вантажівок.

Враховуючи, що пропускна здатність пункту становить близько 650 автомобілів на добу, після відновлення блокади в черзі застрягне вдвічі більше вантажівок ніж було під час минулого протесту, пише RMF24.

Польські перевізники вимагають, зокрема: запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та поставок для української армії; призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та їх перевірки, скасування електронної черги українською стороною.

Читайте також: Єврокомісія не підтримала ініціативу Польщі, Словаччини та Угорщини щодо скасування "транспортного безвізу"

Чи можна вважати блокування кордону форс-мажором

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Новини, нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини