Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оформлено перший е-сертифікат про походження деревини

Реклама

Перший сертифікат про походження деревини в Україні оформлено онлайн через ЕкоСистему, повідомили в Міндовкілля.

Ще чотири пакети документів вже подано підприємствами в електронному вигляді для отримання сертифікатів. 

Це стало можливим завдяки сервісу на ЕкоСистемі, а також схваленому у травні рішенню Уряду про проведення відповідного експериментального проєкту в Україні. 

"Замінити паперові сертифікати на електронні - таке рішення прийнято, щоб спростити процедуру для чесного бізнесу та водночас унеможливити маніпуляції з боку “чорних лісорубів”", -прокоментував Міністр Руслан Стрілець. 

Раніше, щоб підтвердити легальність деревини, яку вивозять з України, підприємства  фізично збирали документи та подавали їх на оформлення, а потім забирали сертифікат в паперовому вигляді. Наразі це можна зробити онлайн. Оформлений таким чином документ автоматично потрапляє у електронний реєстр, який легко перевірити на митниці.

Це унеможливлює випадки підробки сертифікатів.

Нагадаємо, ще у травні Кабінет Міністрів України прийняв рішення про реалізацію в Україні експериментального проєкту щодо видачі лісорубного квитка та сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів в електронній формі.

Строк дії проєкту - до 1 червня 2025 року. Далі, оцінивши його ефективність, буде прийнято рішення щодо подальших практичних дій.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини