Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді готують зміни до процедури бронювання працівників

Реклама

Представники Європейської Бізнес Асоціації на зустрічі з заступником Міністра економіки Ігорем Фоменком обговорили питання бронювання працівників та оновленої процедури бронювання. Про це повідомляється на сайті ЄВА.

Так, наразі Міноборони готує пакетні зміни і одна з пропозицій - оновлена процедура бронювання. Ідея полягає в тому, щоб змінити підходи до бронювання - зробити їх більш зрозумілими та прозорими.

Також напрацьовано та направлено на погодження е-бронювання. Попередньо, це буде експериментальний проєкт, терміном на 2 роки (паперові бронювання також будуть залишатись).

В контексті чинної системи бронювань, було відзначено кілька аспектів:

  • забронювати можна до 50% від військовозобов'язаних (на місяць бронюються ті, у кого є неточності в даних і на 6 місяців ті, у кого все в порядку; якщо працівник не стоїть на військовому обліку, він не може бути заброньованим);

  • куди звертатись для бронювання (до центрального чи місцевого органу влади ) залежить, здебільшого, від сфери діяльності;

  • бронювання підприємству надається на час поки його визначено критично важливим (наразі такий статус надається на 1 рік). Коли підприємство продовжує статус критичності, тоді відбувається перебронювання.

Щодо перевірки інформації про військовозобов'язаних в застосунку «Дія», Ігор Фоменко пояснив, що є система «Оберіг», через яку інформація переводиться з паперового в електронний варіант. Наразі Міноборони та Мінцифри активізували роботу по внесенню інформації в «Оберіг». В цій системі можна буде перевіряти свої військово-облікові дані з обмеженим доступом, однак терміни поки що не визначені.

Також, за словами заступника Міністра, від Міноборони надходила інформація щодо необхідності погодження списків військовозобов'язаних в ТЦК, однак ця ініціатива не була підтримана Мінекономіки.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини