Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна запровадила черговий пакет санкцій проти колаборантів та 134 компаний

Реклама

Президент України указами №850/2023 та №851/2023 увів у дію рішення РНБО від 23 грудня "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Є нові санкційні рішення України: я підписав відповідні укази, вони вже опубліковані. Це загалом більш ніж 130 юридичних осіб та понад 20 фізичних осіб. Тих, хто працює на російську агресію, тих, хто допомагає їй, тих, хто став на підлий шлях колаборації з державою-терористом. Усі вони відповідатимуть за свої дії", - зазначив Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Як інформує DW.com, санкції введено проти 134 компаній, більша частина з яких знаходиться на території росії або в окупованому Криму, зокрема, деякі інтернет-провайдери, що працюють на півострові. Крім цього, в перелік підсанкційних компаній потрапили фірми, що зареєстровані в окупованій частині Запорізької області, Латвії (SIA "VIVVA M", SIA "AAMG", СІА "Вега Стівідорс", СІА "Делфін Інвестмент", СІА "Ейро Делфін Індастрі"), США (US Boston Investment Corporation; Delfin Group Worldwide, LLC; Delfin Group USA LLC) та Австрії (Optim Holding GmbH). Також потрапили під санкції фірми, зареєстровані на Кіпрі та Віргінських островах.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні. 

Під персональні санкції потрапила 51 людина, зокрема, дніпровський забудовник, нині громадянин Кіпру Вадим Єрмолаєв (до нього санкції запроваджено строком на 10 років). У перелік підсанкційних компаній потрапили його AC Terra, AD Vinal Invest Limited, Amadon Limited та винодільча компанія “Алеф Виналь Крим”.

Серед іншого, під персональні санкції потрапив британський та американський медіамагнат українського походження, власник Warner Music Group Леонард Блаватнік. Переважна частина статків Блаватніка зараз пов'язана з активами у США та Європі. Його холдингова група Access Industries володіє контрольним пакетом акцій Warner Music, 20% нафтохімічного концерну LyondellBasell, а також компанією DAZN Group Ltd, яка займається спортивними трансляціями, інформує liga.net.

Щодо більшості фізичних осіб санкції передбачають повне блокування активів та припинення торгівельних операцій, заборону на вивід капіталів з України, зупинку виконання зобов'язань перед кредиторами чи постачальниками. Санкції проти фізичних осіб передбачають відклик ліцензій, заборону на користування надрами, ресурсами чи навіть блокування IP-адрес, як у випадку з інтернет-провайдерами.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Нагдаємо, 7 грудня Україна запровадила пакет санкцій проти рф

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини