Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міненерго скасувало списки критичних споживачів, яким не можна вимикати електроенергію

Реклама

Міненергетики скасувало списки критичних споживачів, яким не можна вимикати електроенергію. Про це голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів в інтерв'ю LB.ua.

Відповідний наказ "Про врегулювання питань щодо постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану" втратив чинність 6 грудня 2023 року.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Кудрицький пояснив, що на початку вторгнення обласні військові адміністрації визначили перелік критичних споживачів. Проте, через брак часу на опрацювання детальних критерів, в переліках опинилися сумнівні об'єкти, на кшталт готелів чи інших підприємств, які очевидно не виробляють тепло або не займаються водопостачанням населення і бізнесу. Зараз цей наказ вже скасували, і ці підприємства втратили свою «броню» від відключень.

"Ми будемо пропонувати створити нові списки. І там будуть лише ті підприємства, яким справді не можна відключати за жодних умов. Тому що це може спричинити тяжкі наслідки: чи то техногенні, чи то екологічні, чи то соціальні. Наприклад, системи водопостачання або централізованого опалення у великих містах. Але навіть у цих захищених споживачів повинні бути чіткі зобов'язання оплачувати спожиту електроенергію. Хоча б у тих обсягах, у яких вони можуть. Не платити просто через те, що вони увійшли до переліку критично важливих об'єктів, вони не можуть. Тому потрібні механізми контролю над доходами таких підприємств. Щоб упевнитись у тому, що ці доходи в першу чергу направляються на сплату податків, зарплати співробітникам та оплату електроенергії. І в другу чергу вже на всі інші потреби", - розповів голова Укренерго.

Читайте також: Бізнес зможе уникнути блекаутів, якщо купуватиме імпортовану електроенергію: алгоритм дій

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини