Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшено компенсації витрат роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Реклама

Уряд збільшив строки і розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю, повідомили в Мінекономіки.

Збільшено загальну тривалість надання компенсації витрат з двох до трьох місяців роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та до 6 місяців - за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю.

Зміниться також розмір компенсацій. Якщо раніше вони виплачувались виходячи із суми 6700 грн на місяць, то відтепер такі компенсації прив'язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня складатиме 7100 грн, а з 1 квітня - 8 000 грн. 

"Тобто, якщо роботодавець приймає на роботу ВПО, то наступного року він отримає право на компенсацію до 24 тисяч гривень за таку особу. Якщо це буде ВПО з числа осіб з інвалідністю, то такі виплати можуть складати до 48 тисяч гривень на кожного відповідного працівника", -  пояснила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте LIGA360: HR-Менеджер прямо сьогодні. 

Читайте також: Внесено зміни до порядку компенсації роботодавцям витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини