Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про криміналізацію контрабанди офіційно опубліковано

Реклама

Закон щодо криміналізації контрабанди, який було ухвалено 9 грудня 2023 року вже офіційно опубліковано у Голосі України та набуде чинності з 1 січня 2024 року, окрім окремих положень, які запрацюють з липня наступного року.

Що змінює новий Закон та коли він запрацює - читайте тут

За словами народного депутата Ярослава Железняка, в останню мить до проєкту було внесено правки, на яких наполягав бізнес:

  • пороги для товарної контрабанди підняли в 5 разів;

  • пороги для підакцизних - у 2 рази;

  • вступ в силу товарної відкладається до середини 2024-го року;

  • враховано численні наполягання бізнесу щодо зазначення умисної форми вини, виключно за наявності якої може відбуватися кваліфікація дій як злочину;

  • суттєво обмежено можливі випадки притягнення до відповідальності за «контрабандними» статтями за подання документів із неправдивими відомостями - у зміненій редакції вони мають бути підставою для переміщення товарів, мають підлягати обов'язковому декларуванню відповідно до митного законодавства, а також мати вплив на визначення розміру митних платежів чи дотримання заходів нетарифного регулювання.

Також буде півроку на перезавантаження БЕБ.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Розпочніть новий рік з LIGA360. Обирайте професійні рішення для бізнесуюристівбухгалтерів та HR-менеджерів - зі знижками до 40%. Скористайтеся пропозицією прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини